BBQ balletjes

Snel en eenvoudig aperitiefhapje.
Kruidig, smaakvol maar vooral verrassend.

Ingrediënten:

Gemengd gehakt (varkens – kalf)
Amandelschilfers
Venkelzaad
Chapeleure

Bereiding:
Waarschijnlijk is de het eenvoudigste hapje die ik ooit maakte. Eenvoudig maar daarom niet minder lekker.

Kneus de venkelzaadjes lichtjes in een vijzel.
Kleur in een anti-kleefpan de amandelschilfers lichtjes. (zonder vetstof)
Hak ze met een groot mes daarna eventjes grof in stukjes. (niet te fijn)
Voeg het venkelzaad en de amandelen bij de chapelure.
Zorg voor een gelijke verhouding van de ingrediënten. Al moet je dit zelf wat aanvoelen.

Geef het mengsel de nodig kruiding. Let wel, het venkelzaal geeft wel een uitgesproken smaakt.

Meng alles onder het gehakt en draai er kleine balletjes van.




Bak ze af op de BBQ en klaar.
Presenteren kan je met een extra potje curry ketchup er bij.


Verassend snel en heerlijk.

Geef een reactie.