Op vel gebakken kabeljauw met aardappelzalf opgewerkt met garnalen, garnalensaus en gepofte kerstomaatjes.

Heerlijk voorgerecht van kabeljauw en garnalen.
Dit recept moet ik nog verder uitschrijven…
Kom binnenkort eens terug op deze pagina.
Benodigdheden:
90gr. kabeljauw per persoon
Garnalenbisque
400 g ongepelde grijze garnalen
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart. Houd de pantsers bij.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
• 2 ajuinen • 3 tenen knoflook
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
Stoof de uien en de knoflook in de olie.
• 4 stengels witte selder
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
• 2 wortelen
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.
• 1 rode paprika • tijm • laurier • zout
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
Bak de garnaalpantsers in de olie.
• 1 dl cognac
Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.
• 1 steranijsje • cayennepeper • zacht paprikapoeder
Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.
• 70 g tomatenpuree
Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee bakken.
• 3 l water (of visfumet)
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water of de visfumet. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
• 2 deciliters room
Klop de room op tot yoghurtdikte.
• ½ bussel bieslook
Snipper de bieslook.
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook.