
Varkensribbetjes met honingmarinade
De gekende honingribbetjes, wie kent ze niet.
Een super typische smaak. Hier het enige echte recept.
Ingrediënten:
Meng deze ingrediënten voor de marinade in een grote kom:
1 ui versnipperd,
3 teentjes knoflook,
1 kl sambal badjak,
5 el suiker,
5 el honing,
5 el wittewijnazijn,
5 el tomatenketchup,
1 kl currypoeder,
2 kl paprikapoeder,
3 el lichte sojasaus,
peper en zout.
Doe de ribbetjes in een afsluitbare plastic zakjes en schenk er de marinade bij.
Laat de ribbetjes enkele uren tot een nacht marineren in de koelkast.
Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze gaar op de BBQ, let op dat ze niet aanbranden door de vele suikers in de marinade.
Gaar ze af door ze op een etage hoger te leggen.
Bewaar de marinade in een aluminium schaaltje en warm ze zachtjes mee op in de BBQ. Nog nooit zal je zo een lekkere BBQ sausje gegeten hebben.
Geniet er van deze zoete ribbetjes.
De ribbetje zijn gaar als je tussen de botjes een cocktailprikker kunt steken en deze er zonder al te veel weerstand in gaat.
90°C als je met een kernthermometer meet.




