
Ribbetjes Ă la Amadeus
Wie kent de befaamde en vooral beruchte Amadeus restaurants niet, bekend voor hun overheerlijke ribbetjes.
Hier verklap ik stilletjes hun geheime recept.
Ingrediënten:
Luikse perensiroop
Groene tabasco®
Soja saus
Peper en zout
Dit zijn de eenvoudige ingrediënten om de overheerlijke ribbetjes van de Amadeus te maken.
Per ribbetje (gewone lengte)
3 soeplepels perensiroop verwarmen tot ze vloeibaar is. Ideaal in de microgolf… 2 minuten op 400 watt.
Voeg daarbij 3 soeplepels sojasaus.
Smaak af met een paar druppeltjes groene tabasco. Wees er niet te zuinig mee, dit mag gerust wat pit hebben.
Wrijf de ribbetje in met de marinade en wikkel ze in krimpfolie. Laat een paar uur trekken.
Bak ze op de BBQ.
Doe dit zeker stilletjes aan. De perensiroop brand snel aan. Laat ze na het kort aanbakken nog rustig garen op een etage hoger in je BBQ.
Smakelijk.
De ribbetje zijn gaar als je tussen de botjes een cocktailprikker kunt steken en deze er zonder al te veel weerstand in gaat.
90°C als je met een kernthermometer meet.




Ik denk dat er candij siroop inzit, en veel
Zou kunnen. Misschien zelf een proberen.