
Deze romige scampipasta is een smaakvolle combinatie van zachte mascarpone, pittige kruiden en frisse erwtjes. De Ricard geeft een subtiele anijstoets die perfect samengaat met de sappige scampi. Geserveerd met een frisse rucolasalade voor een heerlijk gebalanceerde gerecht.
Bereiding
Pasta koken Kook de penne in ruim gezouten water tot ze al dente zijn. (meestal ± 9 min.) Giet af en hou een kopje van het kookvocht apart.
Scampi bereiden Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampi tot ze mooi roze kleuren. Kruid met fijngehakte look, chilivlokken, peper en zout.
Blus of flambeer met de Ricard en laat ongeveer een minuut inkoken.
Saus maken Voeg de diepvrieserwtjes en de mascarpone toe aan de pan. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus romig is en de erwtjes gaar zijn.
Pasta mengen Voeg de penne en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar. Proef en kruid eventueel bij. Werk af met fijngehakte bieslook.
Salade bereiden Meng de rucola met het citroensap, een scheutje olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout.
Serveren Serveer de romige scampipasta samen met de frisse rucolasalade.


Wat is Marscarpone?
Mascarpone is een romige Italiaanse kaas die oorspronkelijk uit Lombardije komt. Het wordt gemaakt van room waaraan wijnsteenzuur wordt toegevoegd. Daardoor ontstaat een dikke, smeerbare en fluweelzachte textuur.
Mascarpone heeft een milde, lichtzoete smaak en een hoog vetgehalte. Het is vooral bekend als hoofdingrediënt in tiramisu.
Daarnaast wordt het gebruikt in andere desserts, sauzen en hartige gerechten zoals pasta of risotto. Je vindt mascarpone in de koeling van de supermarkt, vaak in potjes van 250 of 500 gram.
Het is veelzijdig en combineert goed met zowel zoete als zoute smaken. Mascarpone kun je vervangen door roomkaas, ricotta of crème fraîche, afhankelijk van het gerecht. Na opening is het beperkt houdbaar en moet het koel bewaard worden.